RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Wed Feb 09, 2011 10:42 am



untuk mereka yg HANYA nk pakai tayar depan aje...
bole la beli yg ini........harga pun OK gak....


model: Diablo Supercorsa SC2
Status: Terpakai TAPI mcm baru...(tk smp 50km pun)
Kondisi: 9.9/10
Harga: RM325 (FIRM)

P/S:
Tayar ni digunakan diatas track.TAPI gi track muto pun naik Van...
Tkde bwk gi tmn bunga,gi kerja hari2,gi pusing2 town @ gi TTS.
Bunga tak luak langsung.Sesape yg berminat boleh la call/SMS.....
Az (owner tayar ni) hp # 012-2858102


err...errr..
Harga getah naik skrg so semua tayar2 kt kedai pun naik harga mahal nk mampos!
even tayar bunga BAJAK & NENAS pun mahal giler.........


_________________
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Wed Feb 09, 2011 6:24 pm

tayar tahun bile ni chip??
Back to top Go down
View user profile
payid
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 149
Join date : 2010-12-27
Age : 31
Location : seremban

PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Wed Feb 09, 2011 6:31 pm

zynox wrote:
tayar tahun bile ni chip??

angkat je laaa..kan nk tyar depan je..
Back to top Go down
View user profile
warchild
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 94
Join date : 2011-01-12
Age : 35

PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Wed Feb 09, 2011 9:19 pm

Warning plug rs aku terbakar coz aku bawak below 40kmj time jam so better guna 8ES save the ori plug for later use
Back to top Go down
View user profile
STAYCOOL
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 298
Join date : 2009-12-28
Age : 30
Location : semenyih

PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Wed Feb 09, 2011 9:51 pm

"ride hard or stay at home"
nk jln2 kt jem pki la skure cam cip

_________________
When life throws you a curve, lean into it

RiDe HaRD oR StaY At HoMe

aprilia RS125 GP1(SOLD)
aprilia RS250 GP1
HONDA RC51 VTR1000 SP1(SOLD)
DUCATI 916
aprilia RSV4 R aprc

Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Wed Feb 09, 2011 10:50 pm

warchild wrote:
Warning plug rs aku terbakar coz aku bawak below 40kmj time jam so better guna 8ES save the ori plug for later use
takut nnt ko pakai 8ES...piston lak bocor...

_________________
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Wed Feb 09, 2011 10:51 pm

zynox wrote:
tayar tahun bile ni chip??
2009 laaaaaa...........
klau ko bole cari yg 2010 keatas...
aku byr ko double......

_________________
Back to top Go down
View user profile
warchild
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 94
Join date : 2011-01-12
Age : 35

PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Thu Feb 10, 2011 12:00 pm

Club President wrote:
warchild wrote:
Warning plug rs aku terbakar coz aku bawak below 40kmj time jam so better guna 8ES save the ori plug for later use
takut nnt ko pakai 8ES...piston lak bocor...


Shocked
DG kata bole pakai 8es 1st sehingga habis run in then boleh ler tukar 9es susah nak carik gak plug NGK R ni..... ???
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Thu Feb 10, 2011 2:22 pm

warchild wrote:
Club President wrote:
warchild wrote:
Warning plug rs aku terbakar coz aku bawak below 40kmj time jam so better guna 8ES save the ori plug for later use
takut nnt ko pakai 8ES...piston lak bocor...


Shocked
DG kata bole pakai 8es 1st sehingga habis run in then boleh ler tukar 9es susah nak carik gak plug NGK R ni..... ???

masa run in motor tak bole laju so br10eg kurang sesuai... kalau redline memanjang tu ok. aku cadangkan ko cari 9es sehingga abis pantang... aku ada mcm2 plug biasa dan iridium #9 dan #9.5 tapi not for sale.

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
warchild
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 94
Join date : 2011-01-12
Age : 35

PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Thu Feb 10, 2011 2:46 pm

DesertGoon wrote:
warchild wrote:
Club President wrote:
warchild wrote:
Warning plug rs aku terbakar coz aku bawak below 40kmj time jam so better guna 8ES save the ori plug for later use
takut nnt ko pakai 8ES...piston lak bocor...


Shocked
DG kata bole pakai 8es 1st sehingga habis run in then boleh ler tukar 9es susah nak carik gak plug NGK R ni..... ???

masa run in motor tak bole laju so br10eg kurang sesuai... kalau redline memanjang tu ok. aku cadangkan ko cari 9es sehingga abis pantang... aku ada mcm2 plug biasa dan iridium #9 dan #9.5 tapi not for sale.

HUH! iridium #9...??? Shocked
Mana nak beli tu?
i nak beli 2bijik 1 simpan spare...
Tolong Jual kat i... i ni takder time nak gi carik kedai jual
DG kan king of the ROAD!
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Thu Feb 10, 2011 2:48 pm

go for br9es.. laju pun ok, selow pun ok..
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Thu Feb 10, 2011 9:24 pm



ngk iridium melambak kat nks sentul carik je kat sane beli 10 bijik
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 122
Join date : 2010-01-17

PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Sun Feb 13, 2011 12:13 am

Untuk pakai jejalan,pegi taman bunga, pegi keje setiap hari, sesekali atau selalu merembat tapi tak lama sangat..bolehlah menggunakan BR9EIX = NGK iridium plug. Aku dah pakai pegi balik keje dekat setahun tak kong kong lagi(redah traffic jam hehari dah tentu konpem), cuma kene rerajin bukak plug cuci je lah 2/3 bulan sekali. al-maklum lah, motor kite nie pakai 2t, klu 4t, bertahun baru bukak check. betul ckp zynox tuh..bolehlah anda ke NKS sentul untuk mendapatkannya.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)   Today at 11:54 pm

Back to top Go down
 
PIRELLI DRAGON SUPERCORSA SC2 (110 FRONT)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Pirelli MT-21 front and rear
» New Pirelli Diablo's and front brake pads
» Pirelli MT21 front just too much $$$
» What's better for socal - Michelin T63 or Pirelli MT21 ???
» mt21 vs 606 in front

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Market Place :: Parts shop-
Jump to: